Wednesday, December 30, 2009

:: SURAT MAHKAMAH ::



Monday, December 21, 2009

:: MURAL ::

.


tinggalkan kenangan sebelum aku tinggalkan smk taman daya 2 ni

Friday, December 18, 2009

:: SUNWAY PYRAMID CONVENTION CENTRE ::
SP SETIA ANNUAL DINNER






im her partner for that night

Saturday, December 12, 2009

:: PIKOM PC FAIR 2009 PERSADA JOHOR ::









12/12 - persada johor sesak nak mam.. dah mcm bjalan kat chokit dah.. act aku temankan abg aku gi cr brg.. huhu printer... laptop... broadband...




This is my 1st time using POTONG POTONG.. Huhu.. speed die ok.. xde masalah.. pakej die ade utk 15 hr, 30 hr, 90 hr.. byk plan... okla.. ni pon abg aku dpt free wiggy ngn langganan sbulan.. free trial..





wiggy die


sape sape nak pkai p1wimax ni pakaila.. tp bak kate iklan streamyx tu.. kenape pilih yg kurang berpengalaman..n aa gitulaaa... huhu.. nak try try la.. nak langgan, klau ok juz proceed it..


tp mmg laju... :)

Wednesday, December 09, 2009

:: HARI TERAKHIR ::








2 Disember 2009 - tarikh when the pain ended.. selama 3 tahun 8 bulan, penderitaan yg ditanggung berakhir.. kes 83-14-2009 APJ dah tutup buku. Aku dah terlepas dr hkuman penjara tp ddenda sebanyak 4k...

Alhamdulillah...

Detik hari terakhir.. lepas majistret jatuhkan hukuman, aku dibawa masuk oleh 2 org anggota polis ke satu ruang yg dlm tu ade 2 lokap n 1 ofis polis.. die nak masukkan aku dlm lokap tu ayok.... tp aku ckp bebaik ngn polis tu "aku xkan lari kemane2".. pastu.. die dtg
..then gari tgn kiri aku kat bangku yg aku duduk..

"jgn lari plak, kang dgn bangku2 ko bawak lari heheheh".. (dlm hati aku ..okla dr lokap)



Fakta Kes : "Mohd Zarim Miswan, kamu dijatuhkan hukuman denda sebanyak RM4000 atau 4 bulan penjara jika gagal bayar mengikut seksyen 43 (1) APJ 1987.

So masanye untuk aku bejalan.. bejalan mesti ke hadapan... bkn kebelakang..
: time ikat jamin masuk lokap 2 jam.. kalini nak merasa gari plak uhuhuu

Saturday, November 21, 2009

:: JENJALAN JUSCO ::




Last day school session.. 19 nov.. arini sumer kene sesi pagi.. ade pnyampaian sijil ngn gotong royong sket..






pas smayang dak2 (my students) ajak p jenjalan.. makan2.. nengok wayang? oww.. x dapek.. banyak keje nak buat ni..



so at sane, kitorang lepak2, window shoping at jusco..



my students~




nanie.. between teacher n student only

sharmine nazra

alyaa.. differ..



shazni







til there,, bhubhuyz~..

Thursday, November 19, 2009

:: HARI KE 2 LAST SEBELUM CUTI SKOLAH ::



(2 progressif)

19 nov - banyak mende yg duk bz bz kat bilik guru td aku da setel. Cuma tinggal analisis item je. Bilangan pelajar dah wat tp description malas aa plak. mood dah cuti. Sian jek aku tgk cegu2 lain duk gegas sane sini siapkan keje yg x siap esp guru tingkatan. Sumer nak tutup file sblum cuti. Hah tggal sehari je lagi. Masuk kelas duk bgamba, men chess ngn student. Sure aa bosan cuti ni. Urm..
(degil dak ni)

:: PERBICARAAN KE 9 :: :: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG ::



Uh da lama x update. Pasal perbicaraan ke 9 pada 10 Nov (3 hari selepas perbicaraan ke 8). Kalini, Peguam defendan (tuan oOI) bgtau berlaku pindaan akta pada kes aku.

Pindaan

Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 : Jika sabit kesalahan hukuman penjara tidak kurang 2 tahun dan tidak lebih 10 tahun DAN denda tidak kurang rm5000 dan tidak melebihi rm20000.

kepada

Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987: Sabit kesalahab hukuman penjara tidak kurang 2 tahun dan tidak lebih 10 tahun ATAU denda tidak kurang rm5000 dan tidak melebihi rm20000.

So aku dah leh bernafas lega. Leh ngajar bebudak n mendidik mereka ngn hati yang kurang tekanannya. Amin.

Lepas bicara, tarikh baru perbicaraan perbicaraan pada 2 disember 2009.

Saturday, November 07, 2009

:: PERBICARAAN KE 8:: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG :: XCDEN OTW PERBICARAAN XCDEN ::



5 Nov 2009 - abis skolah aku bsama en.salam g larkin. Carik tket bus jb - muadzam. Aku kene balik kg arini gak sbb 6/11/09(jumaat) aku kene g bentong perbicaraan kul 9 pagi. Smpai Larkin aku dpt tket jb-kuantan kul 10.30 mlm bas konsortium bas semenanjung kene rm30.70. Aku trus beli then balik tmn daya. Lepas anta en.salam aku balik umah siap2 mandi2 packing2 then tggu housemate aku balik keje. kul 9.30 die balik n anta aku gi terminal. Aku x bawak kete sbb penat nak drive lagi plak satria tu dah x sedap je enjin die.

Then smpai la simpang keratong aku turun tepi jalan dlm kul 2.15am. Abg aku da tggu kat simpang. Balik umah aku duk check2 kete CBB aku coz mggu depan (10/11/09) kene g pbicaraan lagi so nak bawak kete CBB then balik jb.

Kul 6 pagi bapak aku kejut. Aku siap2 n dlm kul 6.40am aku gerak dr keratong bawak wira akak aku. Ujan renyai2 n bapak aku pesan hati2 jalan licin.


highway karak

Dalam kul 8.30 aku smpai kat km75 highway karak menghala ke Bentong, aku amik selekoh then aku rasa kete mcm berayun. Owowoo aku x dpt kawal kete dah bpusing. Huk masa tgh duk kawal steering bg stabil aku nampak tembok tu makin dekat.. bam pom kbabom.


Kpale aku terantuk kat dashboard. Depan kete da remuk berasap2. Aku kua kete ngn paler pening. Masa ni aku x pk lain aku pk camne la ni aku nak g mhkamah pbicaraan nak start dah ni kul 8.45 dah.

Masa duk bpusng tu ade sbijik moto apek cina tgh slow tepi aku.. sebaik aku dah undertake die baru xcden. Klau x, mmg inalillah la apek tu. Apek tu dtg nak selamatkan aku tp sebaik aku xde pape. Then dtgla 2 bjik tow truck tah dr mane tah. Sorang brother ni ngn baik ati hantar aku g mhkamah smntara kete aku ditarik ke tempat lain. Brother tu ckp lepas mhkamah nnti dtg balik br cerita.

Aku smpai mhkamah kul 9 20am. Aku tgk senarai aku nama ke 5 so aku dpt rasa nama aku da dpanggil then aku xde. Masa kat mhkamah br aku prasan dahi aku luka. Dah bdarah plak tp x bnyk. Cam calar sket. Then nm aku dpanggil smule dlm kul 11. Tarikh bcara bsambung 10 nov 09 untuk keterangan saksi awam plak.

I call Fairuz (staf aku mase keje piza tmloh). Call2 die kata leh dtg. So aku tggu kat masjid bentong. Lepas smayang jmaat dlm 2.30 pm die smpai. Kami duk cerita2 then aku ajak die p jpj dlu nak idupkan roadtax kete CBB kat umah tu. Insurans dah beli so wat roadtax. Sblm wat roadtax aku kene g bayar saman blacklist nama aku kat polis trafik (kes speedtrap bln 2). Mlayang duit aku 300. Sebaik insurans 620 je.

Kami g tgk kete. Amik2 gambar then kete ditarik ke bengkel kat kawasan industri bentong (tempat aku xcden thun 2006)
Then fairuz kata die leh hantar aku balik keratong. Mak aih. Basyukur la sgt sbb ade mmber nak tlg. Dlm 5.30pm gerak dr bentong. Smpai keratong kul 8pm. Lepak2 kjap mnum2 borak2 ngn mak ayah aku then dlm kul 9, fairuz gerak balik tmloh. Aku duk dgr cramah mak ayah aku. cerita2. Mak aku x kasik aku bawak kete dah. Suh nek bus or ketapi je. Huhu..

Mlm tu aku da penat then rasa leher aku cam sengal2.

Housemate aku call tanya psl xcden. Aku ok je. Nothing to worrry~

sian akak aku huhu.. x pepasal aku hancurkan bonet mivecnye huhu

Saturday, October 17, 2009

:: DEEPAVALI VATTAKAL ::


dah 2 malam tido umah tmn daya (umah zul). arini barula nak balik pelangi indah. actually ptutnye cuti deepavali ni aku balik pahang tp x jadik sbb mmbazir minyak pegi balik mau kene ade rm200. baik wat mende lain. cuti 4 hari (smpai senin) so xde plan ape ape. mlm td lepak cs (tgk citer papadom).. pastu xtau ke mane balik tido.

ni zul cuti plak so die ajak aku nak tnjuk brg kat SEN Q jusco tebrau. Yelah nnti aku nak pindah umah (zul kawen bulan 2 ni) so aku kene ade brg2 letrik sendiri pling koman lcd tv 32' huhu. mesin basuh n peti sejuk. apply aeon credit meyh.

So smpai senin umah pelangi indah xde org (sbb abg aku gi family day kat desaru) so aku akan kebosanan. zul plak mak ayah die dtg uma tmn daya so segan lak. tgkla nnti agak2 lapar je aku gi arr umah die huhu. so bosan..

okla aku da bosan ... chow~

p/s: g wyg agi ah.. tp xtau citer ape dah nak tgk adehs

Tuesday, October 06, 2009

:: PERBICARAAN KE 7 :: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG





6 OKTOBER 2009 - Aku dpt cuti arini coz kene gi mahkamah. Sori to all my students.
Smalam JB, Arini Pahang, Sok JB

Smalam (5/10) lpas klas kul 7 aku gi tenangkan diri jap. Aku round JB drive kete sengsorang tmn daya-tmn istimewa-majidee-tampoi-perling sblm aku g CS then balik katong dlm kul 1am. Smpai katong kul 3.45 pagi td. Kul 4am tido then bgn kul 6.

6.45 aku gerak ke bentong. B2 ngan bapak aku. Kul 9 da start bicara so aku speeding sket (aku dpt achieve kul 9 smpai mhkamah bentong)

Apeciter kes aku... harini 3 kali aku kua masuk kandang tuduhan. 1st sebutan then sambung smule lepas stgh jam. Then saksi pertama beri keterangan (peg polis 1)

Lepas setengah jam peguam dan saksi bersoal jawab, saksi ke2 plak naik L/kpl Nazair (jurukamera polis). Sume mende yang die amik gambar die bawak.

Bahan bukti, negative filem, gambar yang dcuci. ada 8 keping sumernye. Aku jenguk dr jauh gambar tu gambar kete aku, gambar mayat, gamba pokok, gamba kesan jalan, gambar serpihan kaca, ntah ape lagi.

Ape aku rasa masa dlm kandang tu? Peh tuhan je yg tau beb. Rasa nak nak je bejemur sbb bdn aku da sejuk pucat (ekon sejuk)

Saksi ke 2 punyer citer ni lama seh. Dalam kul 1 lebey mahkamah ditangguhkan.

Tarikh baru ialah pada 6 Nov dan 10 Nov 09 melibatkan 2 lg saksi iaitu Pegawai Penyiasat Trafik IPD Bentong IO Nor Bulian Zakaria ngan Pen Peg Penyiasat Trafik IPD Bentong AIO Sjn Tabarani.

Tunggu jela keputusannya nanti.

p/s: aku smpai umah kul 10 mlm. Sok pepagi kul 7.30am aku kene gerak ke JB smule (nasib baik sesi petang). Bajet2 smpai dlm kul 11, so terus masuk skolah la. Hmm.. penat nih x ilang lg nih.

Yelah aku amik cuti sehari je. Tepaksa la.

Thursday, October 01, 2009

:: 1 OKT 2009 ::

today pnat ~ kaki aku kene pentes ngn student ( time pj) .. lebam betis.. adeh

Friday, September 25, 2009

:: MENGAPIT MEMBER KAWEN ::



3rd syawal - aku jadi pengapit mmber aku (redzuan) kawen. mmber baik dr kecik. umo 7 thn smpai 25.. adela 18 tahun. Huhu.. yang die kawen plak tu mmber aku masa aku kat uitmjengka. Ahah.. jodoh..

Citernyer, lepas aku abis diploma, aku keje kat kuantan n satu umah ngan wan ni. So biasela satu umah.. die dok belek2 hp aku, ade la nama si nana (bini die skang ni). Nana ni dak banking masa uitmjengka. Ktorang satu fakulti so kenal la

Si wan ni berminat ngan nama nana ni n nak nombor tu knon nak ushar. Aku pon bagi la. Selang berapa bulan, tau2 je dorang dah kapel. Skang dah kawen pon. Heh aku ni cam agent lak huhu.

Slame dorang kapel aku xde la janggal pon. Dua dua mmber aku senang nak communicate. So aku jadik pengapit die, aku tumpang hepi la dorang ni. Aku kenal wan ni camne, mmg setia la orangnye.

So mmber baik da kwen, tggal la aku sorang2. Dah xde dah mmber lepak mlm2 kat highway pasni (tp skali skala ape salahnye dok?).

Semoga berbahagia ke anak cucu yek. Selamat pengantin baru.

Aku? ngeee.....
ni salbiah. mmber time sek ren yg spatutnye jd pngapit pmpuan tp x jadik sbb xde baju huhu (to sumone: jgnla jeles ek.. tiada ape antara kami huhu)

Monday, September 21, 2009

:: 1 syawal ::


These are my big family, our tradition on 1st syawal

Raya tahun ni for 1st syawal my 3rd brother balik umah mertua. So 2 org ahli xde. Cam thn lepas aku yg xde. 1st syawal aku duk tgh keje @ Pizza Hut. Huu syahdu syahdu. Org duk sebuk2 bekmpul raya, aku tgh duk penat keje.

Raya pertama ni hanya 2 bijik uma je aku beraya. Uma anot n ajleaa. Raya ke-2 pun sama. Umah zul ngn pacak. Aku malas kua bejalan tggu org dtg, well~

Raya ke-3, mmber aku da kawen. Heks. Tu atas tu baju untuk jadik pengapit la tu. Huhu.. Nothing much to say.. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin.

Saturday, September 19, 2009

:: SMKSP 1ST BATCH GATHERING ::



para hadirin yang dihormati sekalian.. kita bla bla

18/9/09 - Harini aku join majlis berbuka puasa bekas plajar seri pekan spm2001. Excited je huhu.. aku btolak dr jb kul 11, smpai kota tunggu bob ngn ridhwan.

aku disambut mesra bonzer ngn kmeraman sp

Then konvoi pi pekan smpai dlm kul 3.30. Bob balik nenasi, aku n ridhwan staright ke pekan. Ridh balik peramu aku duk umah mengkasar. dah mandi2 siap sume, sume bkmpul uma elan.

Yang ade aku, elan, leman, nazeri, bob n ridh. elan pakai BMW 5 series huhu gempak2. Aku je pakai satria (pnjam adik akunye). Ktorang gerak g sempurna resort. Sampai sane fuad n amirun da ade. Dak pmpuan tgku shazreen, etake n ada la 4 5 org lg.

muke muke xcted

antara kmeraman n wartawan2 yg sbuk

Pastu borak2 tggu buka puasa. Meja dah siap tanda "jabatan alumni seri pekan" huhuhu. Then miss edi n cikgu sohai dtg (bawak superbike). Gempak2 sumer.

Fuad Honda EK, amirun toyota innova, ramai aa kete best2. Aku jek kete buruk huhuh.

fuad x puas ati mknan x ckup nak tapau bwk balik

So mjlis bermula.. lepak2 makan, gelak.. then kul 9 lebey makcik br sampai bawak kwn die masdiana.. huhu cun2.. Semua skali kire2 ade 29 org. Ade lg 2 org yg tgh otw. then pnyampaian ole2 dismpaikan oleh BOB (ketua bilik simulasi) Ridh (wakil k.pelajar) leman (wakil lelaki pmr99) ngn tg shazreen (wkil pmpuan pmr 99)

huhu sian aneq ngn jibam jem kat highway.. Tggu punya tunggu, dorang x smpai2 pon so kul 11 sumer gerak balik kg memasing.


sekawan classmate 5 bestari (aku, berg & bini, kobra n elan)

Aku xleh balik sbb kene tggu jibam balik so ktoran lepak men bowling kat megamal. Then barula dorang smpai. Abis 2 frame, lepak kat Taj lak. Dah kul 1 aku da ngntuk. nak drive jauh lg ni.

Dlm kul 1.30 aku gerak ngn jibam balik keratong. Kete banyak xleh bawak laju.

Dalam kul 3.30 br smpai umah. Penat then terus tido.

ni aleesya anak berg . da 4 bulan

Thursday, September 17, 2009

:: DIPANGGIL MASUK BILIK PENYELIA ::

17/09/09 - Surf point Perling - esok aku cuti. Balik kg esok tp aku terus ke kuantan .. sempurna resort g mjlis bebuka puasa bekas pelajar smksp 2001. lama seh dekat 8 thn x jmpe.. huhu teruja lak .. okeh.

Kat skolah arini aku ditegur penyelia petang pasal rambut aku hahahah. "kalau leh xnak la pacak2 rambut tu ye. Xya stylo sgt.. pastu spek tu klau leh bukan yg berfesyen sgt, yelah kita kan role model mereka" (rule skolah ni student xleh pkai spek alternative, klau tak, sure kene rampas) hahah itu studentnye rule.. huhu

So arini aku rase lebih baik dr semalam coz penerimaan dorang thadap aku dah ok. Yang x tahan bile aku masuk kelas je boleh lak dorang tepuk tangan "hoyeh hoyeh". Ah budak2 mmg gini. Skali aku bukak suara ha br aku tau wo ni camne. Jgn nak suke sgt.

Ok blog skolah dah update. So dah xde pape dah untuk marketing pasal esok. Juz tgggu hr besjarah sok. Ok chowz~ Kuantan here we come~

p/s: sok tggu bob n ridhwan kat kota tinggi. Then gerak ikut mersing.

Wednesday, September 16, 2009

:: KHATAM QURAN N BERBUKA PUASA ::


Rabu - 16/09/09 - Penat. Siang duk pening+serabut ngn bebudak. Tak paham bahasa melayu la budak2 ni. Besar btol dugaan aku.

Arini aku join majlis dorang khatam quran & buke puasa + terawikh. aku duk join je, bukan peserta yg baca depan tu. lepas buke (mcm2 hidangan .. kenyang prot aku). Malam duk g cc surf point. Cc faveret aku dr dulu.


Ok. chow. Lusa nak handle reunion bekas pelajar smksp lak. Sori all aku br update blog skolah tu. Ok. chow sinchi.

Wednesday, September 02, 2009

:: FAKE NOTES ::

I got all these when im working as assistant manager at Pizza Hut Mentakab, Pahang forwarded emails by my Area & Operations Manager Sir Nazrul and Sir Taufid. Unfortunately its happened in my shift when i try to bank in previous day's sales in CIMB. The officer tracked the fake notes. Here are the points of fake notes that identified by the officer.




(palsu: senggat jarum jam 3 dan 9 tidak kelihatan)
















Semoga korang berhati2 dengan wang RM50 yang banyak dipalsukan. Yelah slalu cek tgk bawah cahaya ade kepala sultan. Tapi skang yang palsu pon dah ade kepala sultan. Hologram pon dah leh dipalsukan. Beware.

Kes aku apa jadik? wat inciden reportla hantar kat HQ. Sape yang baik ati nak ganti? Xnak aku huhu..

Monday, August 31, 2009

:: SHAH PEKAN GATHERING 98-02 (bukak poser) :: wasn't my school



29-30 August 09 - Putrajaya - Ive to attend majlis bebuka puasa ALUMNI SHAH PEKAN batch 1998-2002.. betempat di Palm Garden Hotel. Wlaupun ni bukan batch aku malah bukan skolah aku pon.. musuh skolah daerah pekan hek hek.. tp aku dijemput oleh salah sorg bekas plajar die(aka kwn aku kat uitm sgmt).. so aku join la.. (org da ajak aku gi je)

RnR LPT temerloh tunggu si hamka

journey bulan puasa konvoi ngn dorang. Smpai sana lepak alamanda, then besiap kat msjid putra. dah nak kul 7 kami gerak..

guangzhou, china (ekekeke)

smpai sana mula la geng2 dorang da standby.. erm.. leh tahan la dak2 SHAH ni.. da ade pakai BM lak.. tecaba huh..

tocik (payip? ahaha xtau lak aku ekeke)

xdepe menarik cam biase bile lama x jmpe.. sorang2 hepi2.. aku? aku duk join sesikit (ade yg aku kenal.. ade yg kenal aku) then aku borak ngan guest2 lain.. huhu.. x terlibat pon ngan dorang..

bajet la majlis formal aiseh

kul 9.30 ktorang blah (aku n tocik) gi jmpe ariys (budak um.com.my) kat msjid ptra then kami g karoke @ alamanda.. huh pecah sore aku.. nway ariys ko mmg best.. anak ko spoting n comel huhu

lagu negaraku

ariys n anak (ezat) (4 tahunlah)

mlm tu x tido.. join lepak smule ngan dak SHAH kat bangi smpai sahur.. kul 6 br tdo tu pon dam kete..

kul 11 aku gerak g shopping @ Mvalley.. smpai kul 1. then gi Puchong (umah abg aku). Die suh aku bawak balik satria adik aku (die pnjam sbb kete die masuk bengkel)..

dlm kul 3 kami gerak. Hamka da tggu kat tol gombak. si ida yang join konvoi masa pegi da balik pagi td.. so 3 kereta jek.. ngntuk seh drive, gile aku pon dtg.. kejap2 aku kejo estima (x laju dlm 200kmj je), kejap2 aku kejo harrier huhu..

gen2 tocik, kancil tebo hamka, stria stended je
smpai temerloh, hamka kluar exit chenor.. so aku konvoi ngn tocik jek. Ngantuk Tgh duk drive kat LPT tu, tetiba ade satria neo itam duk himpit2 gen2 si tocik ni. aku igt mamat mane lak nak kaco die.. tp aku tgk si tocik ni xdeplak nak slow down je.. aku msg tocik sape.. rupanya kwn die yg join bebuka smalam, blik kntan gak.. oo..

smpai kuantan aku nak kejo bebuka.. smpai kntan kul 6.30 so ktorang gi IM.. bebuka sana.. lpas buke aku blah balik katong.. ade lg sejam setengah pjalanan..

kul 9.30 aku smpai.. terus tido huhu.. pnat + ngantuk sehh