Thursday, October 14, 2010

Betul ke?

Jangan tunjuk kat pelangi nnti tangan kudung..
motif: xtau la nasihat utk apa ni..

Jangan duduk atas bantal nanti bontot bisul..
motif: bantal kan kat kepala.. x elok

Jangan skodeng orang mandi nnti mata ketumbit..
motif: jelas2 dah buat salah

Jangan mengajuk gagak berbunyi nnti mulut terkoyak..
motif: xtau

Jangan memasak smbil menyanyi nnti dapat laki tua..(pmpuan)
motif: x manis la adabnye

Jangan makan tukar tempat nanti kawin banyak...
motif: adab

Jangan duduk ditangga beramai2 nnti xde orang dtg meminang..(pmpuan)
motif: xtau lak saya

Jangan meniarap kaki dilipatkan ke atas nanti mak meninggal..
motif: adab

basuh kaki sebelum tido nnti tido bejalan/mengigau..
motif: bersihkanla diri sebelum pra-mati

Jangan bersiul dalam rumah nanti ular masuk.. hihihi..
motif:

Jangan makan di kuali nanti dapat bini itam (yg ni mkcik aku tegur aku lama dah)
motif: dah xde pinggan ke nak makan pakai kuali?

Gigi bawah yang dicabut kene baling atas atap rumah .. supaya nnti gigi yg nak tumbuh tu die tumbuh dengan mencari kawan die yg lama ke atas atap rumah kita.. so senang nak tumbuh..
ahahahahaa ni masa kecik ade org pesan yg aku xingat sape pesan tah.. hahahaha

p/s: ini jawapan motif ikut logik pendapat aku sendiri... xtaula ada jawapan lain

Yang kat bawah ni plak aku mmg xtau jawapannya..
Minum tersedak tandanya ada org menyebut nama kita..
Bulu mata jatuh tandanya ada org rindukan kita...
Otot kelopak mata kanan berdenyut tandanyaada org memikirkan positif hal kita..
Otot kelopak mata kiri berdenyut tandanya ada org memikirkan negatif pasal kita..
Kupu2 putih masuk ke rumah tandanya ada org nak dtg umah kita..

minta pendapat korang carik jawapan yg aku xdpt jawapan.. sape2 leh tolong?

3 Comments:

Yaya Abu Bakar said...

hahaha.. bunguks lah ko nih.. da xde kj ek?

zaRim said...

bosan2 lorh.. tringat masa kecik huhu..

Josh. said...

Jangan memasak smbil menyanyi nnti dapat laki tua..(pmpuan)
motif: x manis la adabnye

-actually xnak air liur jd perasa tmbhan masakan. hehe.

Jangan duduk ditangga beramai2 nnti xde orang dtg meminang..(pmpuan)
motif: xtau lak saya

-yg ni sbab budak slalu duk ramai2 kat tangga pastu menghalang pergerakan org yg lalu lalang.

klu "otot mata berdenyut tu" or muscle spasm tu, usually is stressed-induced. klu guna kerap cm depan komputer or di strain telalu lama, ianya boleh "berdenyut".

bru terjmpa ur blog and rsa gatal nak comment blogpost ni. :)