Saturday, November 21, 2009

:: JENJALAN JUSCO ::




Last day school session.. 19 nov.. arini sumer kene sesi pagi.. ade pnyampaian sijil ngn gotong royong sket..






pas smayang dak2 (my students) ajak p jenjalan.. makan2.. nengok wayang? oww.. x dapek.. banyak keje nak buat ni..



so at sane, kitorang lepak2, window shoping at jusco..



my students~




nanie.. between teacher n student only

sharmine nazra

alyaa.. differ..



shazni







til there,, bhubhuyz~..

Thursday, November 19, 2009

:: HARI KE 2 LAST SEBELUM CUTI SKOLAH ::



(2 progressif)

19 nov - banyak mende yg duk bz bz kat bilik guru td aku da setel. Cuma tinggal analisis item je. Bilangan pelajar dah wat tp description malas aa plak. mood dah cuti. Sian jek aku tgk cegu2 lain duk gegas sane sini siapkan keje yg x siap esp guru tingkatan. Sumer nak tutup file sblum cuti. Hah tggal sehari je lagi. Masuk kelas duk bgamba, men chess ngn student. Sure aa bosan cuti ni. Urm..
(degil dak ni)

:: PERBICARAAN KE 9 :: :: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG ::



Uh da lama x update. Pasal perbicaraan ke 9 pada 10 Nov (3 hari selepas perbicaraan ke 8). Kalini, Peguam defendan (tuan oOI) bgtau berlaku pindaan akta pada kes aku.

Pindaan

Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 : Jika sabit kesalahan hukuman penjara tidak kurang 2 tahun dan tidak lebih 10 tahun DAN denda tidak kurang rm5000 dan tidak melebihi rm20000.

kepada

Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987: Sabit kesalahab hukuman penjara tidak kurang 2 tahun dan tidak lebih 10 tahun ATAU denda tidak kurang rm5000 dan tidak melebihi rm20000.

So aku dah leh bernafas lega. Leh ngajar bebudak n mendidik mereka ngn hati yang kurang tekanannya. Amin.

Lepas bicara, tarikh baru perbicaraan perbicaraan pada 2 disember 2009.

Saturday, November 07, 2009

:: PERBICARAAN KE 8:: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG :: XCDEN OTW PERBICARAAN XCDEN ::



5 Nov 2009 - abis skolah aku bsama en.salam g larkin. Carik tket bus jb - muadzam. Aku kene balik kg arini gak sbb 6/11/09(jumaat) aku kene g bentong perbicaraan kul 9 pagi. Smpai Larkin aku dpt tket jb-kuantan kul 10.30 mlm bas konsortium bas semenanjung kene rm30.70. Aku trus beli then balik tmn daya. Lepas anta en.salam aku balik umah siap2 mandi2 packing2 then tggu housemate aku balik keje. kul 9.30 die balik n anta aku gi terminal. Aku x bawak kete sbb penat nak drive lagi plak satria tu dah x sedap je enjin die.

Then smpai la simpang keratong aku turun tepi jalan dlm kul 2.15am. Abg aku da tggu kat simpang. Balik umah aku duk check2 kete CBB aku coz mggu depan (10/11/09) kene g pbicaraan lagi so nak bawak kete CBB then balik jb.

Kul 6 pagi bapak aku kejut. Aku siap2 n dlm kul 6.40am aku gerak dr keratong bawak wira akak aku. Ujan renyai2 n bapak aku pesan hati2 jalan licin.


highway karak

Dalam kul 8.30 aku smpai kat km75 highway karak menghala ke Bentong, aku amik selekoh then aku rasa kete mcm berayun. Owowoo aku x dpt kawal kete dah bpusing. Huk masa tgh duk kawal steering bg stabil aku nampak tembok tu makin dekat.. bam pom kbabom.


Kpale aku terantuk kat dashboard. Depan kete da remuk berasap2. Aku kua kete ngn paler pening. Masa ni aku x pk lain aku pk camne la ni aku nak g mhkamah pbicaraan nak start dah ni kul 8.45 dah.

Masa duk bpusng tu ade sbijik moto apek cina tgh slow tepi aku.. sebaik aku dah undertake die baru xcden. Klau x, mmg inalillah la apek tu. Apek tu dtg nak selamatkan aku tp sebaik aku xde pape. Then dtgla 2 bjik tow truck tah dr mane tah. Sorang brother ni ngn baik ati hantar aku g mhkamah smntara kete aku ditarik ke tempat lain. Brother tu ckp lepas mhkamah nnti dtg balik br cerita.

Aku smpai mhkamah kul 9 20am. Aku tgk senarai aku nama ke 5 so aku dpt rasa nama aku da dpanggil then aku xde. Masa kat mhkamah br aku prasan dahi aku luka. Dah bdarah plak tp x bnyk. Cam calar sket. Then nm aku dpanggil smule dlm kul 11. Tarikh bcara bsambung 10 nov 09 untuk keterangan saksi awam plak.

I call Fairuz (staf aku mase keje piza tmloh). Call2 die kata leh dtg. So aku tggu kat masjid bentong. Lepas smayang jmaat dlm 2.30 pm die smpai. Kami duk cerita2 then aku ajak die p jpj dlu nak idupkan roadtax kete CBB kat umah tu. Insurans dah beli so wat roadtax. Sblm wat roadtax aku kene g bayar saman blacklist nama aku kat polis trafik (kes speedtrap bln 2). Mlayang duit aku 300. Sebaik insurans 620 je.

Kami g tgk kete. Amik2 gambar then kete ditarik ke bengkel kat kawasan industri bentong (tempat aku xcden thun 2006)
Then fairuz kata die leh hantar aku balik keratong. Mak aih. Basyukur la sgt sbb ade mmber nak tlg. Dlm 5.30pm gerak dr bentong. Smpai keratong kul 8pm. Lepak2 kjap mnum2 borak2 ngn mak ayah aku then dlm kul 9, fairuz gerak balik tmloh. Aku duk dgr cramah mak ayah aku. cerita2. Mak aku x kasik aku bawak kete dah. Suh nek bus or ketapi je. Huhu..

Mlm tu aku da penat then rasa leher aku cam sengal2.

Housemate aku call tanya psl xcden. Aku ok je. Nothing to worrry~

sian akak aku huhu.. x pepasal aku hancurkan bonet mivecnye huhu