Saturday, November 07, 2009

:: PERBICARAAN KE 8:: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG :: XCDEN OTW PERBICARAAN XCDEN ::



5 Nov 2009 - abis skolah aku bsama en.salam g larkin. Carik tket bus jb - muadzam. Aku kene balik kg arini gak sbb 6/11/09(jumaat) aku kene g bentong perbicaraan kul 9 pagi. Smpai Larkin aku dpt tket jb-kuantan kul 10.30 mlm bas konsortium bas semenanjung kene rm30.70. Aku trus beli then balik tmn daya. Lepas anta en.salam aku balik umah siap2 mandi2 packing2 then tggu housemate aku balik keje. kul 9.30 die balik n anta aku gi terminal. Aku x bawak kete sbb penat nak drive lagi plak satria tu dah x sedap je enjin die.

Then smpai la simpang keratong aku turun tepi jalan dlm kul 2.15am. Abg aku da tggu kat simpang. Balik umah aku duk check2 kete CBB aku coz mggu depan (10/11/09) kene g pbicaraan lagi so nak bawak kete CBB then balik jb.

Kul 6 pagi bapak aku kejut. Aku siap2 n dlm kul 6.40am aku gerak dr keratong bawak wira akak aku. Ujan renyai2 n bapak aku pesan hati2 jalan licin.


highway karak

Dalam kul 8.30 aku smpai kat km75 highway karak menghala ke Bentong, aku amik selekoh then aku rasa kete mcm berayun. Owowoo aku x dpt kawal kete dah bpusing. Huk masa tgh duk kawal steering bg stabil aku nampak tembok tu makin dekat.. bam pom kbabom.


Kpale aku terantuk kat dashboard. Depan kete da remuk berasap2. Aku kua kete ngn paler pening. Masa ni aku x pk lain aku pk camne la ni aku nak g mhkamah pbicaraan nak start dah ni kul 8.45 dah.

Masa duk bpusng tu ade sbijik moto apek cina tgh slow tepi aku.. sebaik aku dah undertake die baru xcden. Klau x, mmg inalillah la apek tu. Apek tu dtg nak selamatkan aku tp sebaik aku xde pape. Then dtgla 2 bjik tow truck tah dr mane tah. Sorang brother ni ngn baik ati hantar aku g mhkamah smntara kete aku ditarik ke tempat lain. Brother tu ckp lepas mhkamah nnti dtg balik br cerita.

Aku smpai mhkamah kul 9 20am. Aku tgk senarai aku nama ke 5 so aku dpt rasa nama aku da dpanggil then aku xde. Masa kat mhkamah br aku prasan dahi aku luka. Dah bdarah plak tp x bnyk. Cam calar sket. Then nm aku dpanggil smule dlm kul 11. Tarikh bcara bsambung 10 nov 09 untuk keterangan saksi awam plak.

I call Fairuz (staf aku mase keje piza tmloh). Call2 die kata leh dtg. So aku tggu kat masjid bentong. Lepas smayang jmaat dlm 2.30 pm die smpai. Kami duk cerita2 then aku ajak die p jpj dlu nak idupkan roadtax kete CBB kat umah tu. Insurans dah beli so wat roadtax. Sblm wat roadtax aku kene g bayar saman blacklist nama aku kat polis trafik (kes speedtrap bln 2). Mlayang duit aku 300. Sebaik insurans 620 je.

Kami g tgk kete. Amik2 gambar then kete ditarik ke bengkel kat kawasan industri bentong (tempat aku xcden thun 2006)
Then fairuz kata die leh hantar aku balik keratong. Mak aih. Basyukur la sgt sbb ade mmber nak tlg. Dlm 5.30pm gerak dr bentong. Smpai keratong kul 8pm. Lepak2 kjap mnum2 borak2 ngn mak ayah aku then dlm kul 9, fairuz gerak balik tmloh. Aku duk dgr cramah mak ayah aku. cerita2. Mak aku x kasik aku bawak kete dah. Suh nek bus or ketapi je. Huhu..

Mlm tu aku da penat then rasa leher aku cam sengal2.

Housemate aku call tanya psl xcden. Aku ok je. Nothing to worrry~

sian akak aku huhu.. x pepasal aku hancurkan bonet mivecnye huhu

1 Comments:

aJLeaa said...

ape la nak jd dgn ko ni...better mandi bunge...or mandi tolak bala huhuhu tp tiap kali eksiden nasib baik la ko sorang ek...bace la doa sebelum drive tu....