Monday, August 31, 2009

:: SHAH PEKAN GATHERING 98-02 (bukak poser) :: wasn't my school



29-30 August 09 - Putrajaya - Ive to attend majlis bebuka puasa ALUMNI SHAH PEKAN batch 1998-2002.. betempat di Palm Garden Hotel. Wlaupun ni bukan batch aku malah bukan skolah aku pon.. musuh skolah daerah pekan hek hek.. tp aku dijemput oleh salah sorg bekas plajar die(aka kwn aku kat uitm sgmt).. so aku join la.. (org da ajak aku gi je)

RnR LPT temerloh tunggu si hamka

journey bulan puasa konvoi ngn dorang. Smpai sana lepak alamanda, then besiap kat msjid putra. dah nak kul 7 kami gerak..

guangzhou, china (ekekeke)

smpai sana mula la geng2 dorang da standby.. erm.. leh tahan la dak2 SHAH ni.. da ade pakai BM lak.. tecaba huh..

tocik (payip? ahaha xtau lak aku ekeke)

xdepe menarik cam biase bile lama x jmpe.. sorang2 hepi2.. aku? aku duk join sesikit (ade yg aku kenal.. ade yg kenal aku) then aku borak ngan guest2 lain.. huhu.. x terlibat pon ngan dorang..

bajet la majlis formal aiseh

kul 9.30 ktorang blah (aku n tocik) gi jmpe ariys (budak um.com.my) kat msjid ptra then kami g karoke @ alamanda.. huh pecah sore aku.. nway ariys ko mmg best.. anak ko spoting n comel huhu

lagu negaraku

ariys n anak (ezat) (4 tahunlah)

mlm tu x tido.. join lepak smule ngan dak SHAH kat bangi smpai sahur.. kul 6 br tdo tu pon dam kete..

kul 11 aku gerak g shopping @ Mvalley.. smpai kul 1. then gi Puchong (umah abg aku). Die suh aku bawak balik satria adik aku (die pnjam sbb kete die masuk bengkel)..

dlm kul 3 kami gerak. Hamka da tggu kat tol gombak. si ida yang join konvoi masa pegi da balik pagi td.. so 3 kereta jek.. ngntuk seh drive, gile aku pon dtg.. kejap2 aku kejo estima (x laju dlm 200kmj je), kejap2 aku kejo harrier huhu..

gen2 tocik, kancil tebo hamka, stria stended je
smpai temerloh, hamka kluar exit chenor.. so aku konvoi ngn tocik jek. Ngantuk Tgh duk drive kat LPT tu, tetiba ade satria neo itam duk himpit2 gen2 si tocik ni. aku igt mamat mane lak nak kaco die.. tp aku tgk si tocik ni xdeplak nak slow down je.. aku msg tocik sape.. rupanya kwn die yg join bebuka smalam, blik kntan gak.. oo..

smpai kuantan aku nak kejo bebuka.. smpai kntan kul 6.30 so ktorang gi IM.. bebuka sana.. lpas buke aku blah balik katong.. ade lg sejam setengah pjalanan..

kul 9.30 aku smpai.. terus tido huhu.. pnat + ngantuk sehh

Tuesday, August 25, 2009

:: X KEMANA MANA TODAY ::


woke up at 9 when i got call from senai johor, invitation for an interview (forgot d company's name).. next week they'll inf0rm d exact date.

then panaskan enjin CBB (daily routine).. lap2 sket.. then nak g petrol pump..

skali tgh syok jalan.. gear wat problem.. naik bukit ni.. nak change gear 3.. tp jadik free gear.. change gear 2.. sama gak.. 1, R, .. sudah.. terus aku wat uturn sementara kete tgh begerak.. (aku da mcm agak da ade problem, sbb lama x begerak)

aku nolak kete sesorang ..(sebaik die mcm menurun bukit), lepak tepi, tepon bapak aku nak pkai moto carik bengkel..

then abah aku smpai terus aku g bengkel panggil pomen tolong tgk ape prob..

die cek2 bukak bonet, rupanya clip drive shaft tu x kemas.. die cuit2 je.. da ok (aku manela tau sgt details2 ni, xde dlm syllibus.. sikit2 tu ok la)

heh.. aku say thanks then aku bla (die pon ade hal lain)..

lagi xde pe menarik arini..
yang menarik aku x mandi lagi ni.. nak bebuka kang br mandi hohohoh


p/s: today YM smule ngn nad (gurlie grape)

Monday, August 24, 2009

:: SEGAMAT TODAY ::


"dik, line kami baru je jap td ade masalah.. xtau la nape.. adik dtg besok la yek"

"saya dari jauh ni kak, keratong"

.. akak tu pk jap..

"camnila bakmeh surat saman tu, bg duit then akak buat bile da elok nnti, caye x kat akak?"

.. aku tediam..

"xpela klau x caye, lenkali jela dtg yek"

.. aku snyum jek then blah.. (bkan akak tp mkcik)


24 August 2009 - Monday - Juz arrive from Segamat.. petang td hajat nak pegi unit trafik nak bayar saman.. gegas aku gi cucuk duet..

Lepas aku bla dr pejabat trafik, terus g kedai blakang upwell carik dvd installer.. antivirus, photoshop, swish, flash, office, ngan usb speaker.. cun aa speaker tu.. rm40 jek



then dlm kul 5 aku gi giant.. bapak aku pesan suh beli tissue roll lap tangan, akak aku lak pesan mayonis, sos tiram, stok ayam.. aku lak tambah lagi ahmad tea (perasa blackurant ngn beli ape tu nama "sedap rasa".. huhu tibai je.. (aku tolak troli sorang2 dah mcm bapak budak nak beli brg dapor.. haha umpama bapak tunggal cr bhn masak bebuka.. ekekek



pastu xtau nak g mane agi.. bajet nak gi CIMB bayor kete CBB tp x igt plak akaun loan tu (plan nak gune atm).. so lupakan ajat tu..

dah kul 6.. aku kene balik kang x sempat bukek pose kat umah..

alhamdulilah tup smpai uma kul 7.. heh selamat bebuka..

Sunday, August 23, 2009

:: KUANTAN TODAY ::

23 AUGUST 2009 - Aku x jumpe brg yg aku nak.. HARD DISK IDE BAWAH 100 GB. Aku jumpe IDE HDD tapi sume 160gb ke atas.. kat blakang mega .. ala Mall 0101 IT Centre.. pastu mula rmbang mata.. budget nak bli grafik card.. x jadila.. gune yg lama elok lg..

then aku jenjalan bli beskot famos amos (mmber aku yg mkn, x pose haha)



then gi giant bli brg2 dapor sket.. then singgah PEKAN ROYAL TOWN gi bazaar ramadhan. last2 beli karipap 8 bijik je huhu (bekalan takot x smpat buke kat uma)

bazaar ramadhan pekan, pahang

Kul 5.30 aku chow dr pekan, balik katong...

Balik KATONG, pas buke aku pi cc ktg 4 plak.. jmp fifi, nak HDD 2nd.. ade la 40gb.. bagus.. so skang PC aku dah bernyawa kembali..

Good!

Saturday, August 22, 2009

:: 1ST PUASE ::




22 August 09 - saturday. 1st day puasa. Alhamdulillah dpt selesaikan. Tomorrow ive to go to Kuantan got things to settle up asap. Bz ek? tula kesana sini.. arini je duk rest kat uma tp x jugak. Aku duk jadik mekanik mengpomen CBB ku n( bkn pomen pe just touch up2, maintenance check, interior cleaning, wax2 bagik besinar.

Abglong (jb) n abgngah (maran) aku balik 1st puasa ni. Yang x balik my 3rd bro (cyberjaya) n 4th bro (raub)(single tp x balik kg, keje x setel kot). Ponat layan ank buah 4 org..

Nak soseh ape eh.. beg sirih pon die sosah jo! ayok.. okla.. lot works are queing up (btol ke english aku ni?) huhu.. chaloz.. sblm chow, ade pantun puasa neh~

dari keratong gi segamat,
sampai selancar ade roadblock,
puasa petama da pon tamat,
sok puasa yang ke 2 pulok



ok chaRlooW~

Friday, August 21, 2009

:: BZ ::


semenjak 2 menjak ni aku bz lorhh.. bz ngan ebook, job vacancy, documentations, bz ngan cybercafe (aku x on9 kat uma dah, bgado ngn adek aku), bz wit my bon, investment, ppc, adsense, myecash, blogging? yes but not only my blog.. "abg man" pnye blog.. sapa "abg man"? die tokey cc ni.. kire aku penasihat die uhuh..

tomorow after jmaat ive to go to segamat. Gi uitm meet my lecturer considering offer for pengawas peperiksaan for upcoming final exam dorang dis oct. Oct tuh xtau ape blaku so ive to plan starting from now. I thnk that ive to plan for my upcoming event at least 1 month b4. (itu plan aku la, plan korang skati korang lew)

im thinking bout what Yulis said b4. Rvert back wit my interest wit aviation.. quite interesting.. i plan to but..erm

im thinking back bout PM Kamel's offer for further study. MBA for education (lecturer). If rezeki got scholarship frm UiTM but tied wit 7 years cntract in UiTM. X salah rasernye. he added 70% not study in local universities..

InsyaAllah bile da terbuka ht aku, hope that i'll jump to the right pool, wit full of sincerity env, moge mura rezki, btambah pahala.

p/s: split identity

Wednesday, August 19, 2009

:: KL INTERNATIONAL FLYING ACADEMY (KLIFA) ::




18 August 2009 - Aku tgh syok surfing.. tetiba ym aku di "buzz" oleh seseorang. Adeh tekojut den. sebaik xde heart attack.. aku pon balas la buzz die tu.. hek



Yuliana ghopernye.. lama da x dgr khabar brite (yuliana ni aku knal mase praktikal kat KLIFA Senai). Aku kenal die sbb aku bekerja bawah ayah die. Yuli ni anak Director of Flight Operation, DCA (Jabatan Penerbangan Awam) Captain Dato Yahaya b Abdul Rahman.. eheks ingat yuli, tringat KLIFA nih.




Sini aku nak share la pasal aku praktikal kat sini (semester akhir aku kene wat thesis). Aku tecampak kat KLIFA ni sbb classmate aku si kobat ni yg tolong so aku b2 ngn die dpt kat sini. (bapak kobat ni boss DCA kat airport senai ni).. pastu korang musti pk aku ni camne serita nye ni..
.
.
.
.
ok camni.. aku masa ni blaja lg kat uitm segamat, johor. aku amik course major in marketing, then untuk final semester ktorang kene wat research untuk dapatkan kepujian tu (hons.) So kene ade thesis n kene praktikal. So aku praktikal kat akademi ni. Yang pakai baju uniform ni sbb mmg organisasi kat sini kene pkai unifrom pilot. Seragam sumer. Ok.. Dah jelas sumernye..



ni la classmate uitm aku . kobat aka ahmad hafizi ahmad taufek




lagak pejuang balik ke tanah air heheh.. (fokuskan yg tengah tu).. huhu

Hari first report, kami cerita2 pasal marketing, pasal syllibus n mcm2 la kat admin manager die, en rosli (mmg best die ni, sempoi) then jmpe principal , major (b) radzi, then instructors, cadets. kami buat tour kat academy ni.



ni time class ground school. kami b2 duk nyibuk (belek ape tah tu xtau le huhu)



3 bulan aku duk sini. umah free, cuma mkn sendiri la. aku duk umah staff DCA (aku duk sorang2 je) besa gak uma. Lot sebijik2. takot je.. huhu..



Banyak la kenangan kat KLIFA ni. Ade 1 kes ni, ade student ni ade latihan fly.. so instructor ni ajak aku nek skali (major radzi yg ajak).. flight jenis Piper PA 34 - 220 T Seneca IV (ala kecik je 4 penumpang)..



aircraft ni baru je smpai time ktorang tgh pktikal. jenis piper seneca twin engine

Masa memula tu rase cam best la.. then bile da 10 menet kat atas da boring.. bile da stgh jam mula nak muntah.. leh main pusing2 plak.. x ke poning palo den ni.. adoyai.. smpai aku nak pitam (x tahan ngn tekanan G) ... sejam aku duk atas nu.. klau duk diam je xpe.. ni goyang sane, goyang sini (mklumla katebang kecik, student plak tu yg bawak) .. ermm..



cockpit yang leh wat kita blur klau panik. ni yg kecik je. klau AirBus380? pengsan gamaknye..

Aku praktikal dr bulan nov 07 smpai feb 08. Masa ari last tu, dorang wat jamuan.. jamuan kecik2 jek.. aku ngn kobat kene nyanyi.. hek hek.. nway.. mmg best la.. byk knangan n pnglaman.. nway all d best to all KLIFA's cadets.. (yang aku igt saufi, wan, acap, syahirah.. yg lain lupe2 igt.. peace! )
p/s: masa pktikal ni la aku xcdent wat kali 4 nye huhu.. xcden sokmo!
...


ni la ghopernye keadaan kete aku. (time ni kat bengkel keesokan arinye..adoyai..)

Sunday, August 16, 2009

LUCKY BALL ON SATURDAY NIGHT






Bile nak start ni..??










My Lucky Ball













Cue Stick











Audience














Tomyam Campur (nak abis dah)










Thursday, August 13, 2009


FLASHBACK
.:: Moh kite berflash back ::.

Ni la rupa aku time dolu dolu. Ni je yg ade. Mana tah yang lain.
xpe aku carik lagik. Kadang kadang rase klako pon ye, ekeke..



Ni masa aku skolah kat SMK Seri Pekan, Pahang. Gambar ni di snap masa aku form 5. tahun 2001.
Gambar utk majalah skolah huhu.. sumer lagak cam YB Kg Talang ehehek.. Aku? lalala..

Plak ni



Heh ni mase baru pas men bola. Konon2 nak selected wakil skolah.
tu yg pakai baju sponsor tu. Ahaha. (wakil skolah gak bwh 18 thn. Jadik striker lagi. Ape igt aku kaki bangku?)


Yang ni masa baru nak p training
olahraga MSSD bawah 18. Ni masa form 4 x silap aku.

Aku amek acara long distance.800M ngan 1500M.
Masa training mmg x hengatnye training.
Tetiap petang je 20 PUSINGAN padang non-stop.
Slalunye masa riadah aku time tu abis kat pusing pusing padang
jela.

Cipetlok punye trainer (nama cikgu tu dirahsiakan)
(mati aku klau die jmpe blog ni)

Time ni plak MSSD tahun 2001 (form 5).
Akhirnye bjaya gak aku rangkul 1 emas (800M) n 1 gangsa(1500M).
(time kasihla kat cikgu yang cipetlok tu)Heh berbaloi gak usaha aku selama
5 tahun amik acara ni yg x penah dpt medal.
Huhu. Dari form 1 aku masuk MSSD,
2 acara ni jela aku wakil skolah.

Masa form 1 aku dpt tempat gak. Nombor 1 dr belakang
dari 15 peserta.
Orang Paling LAST.

Malu seh ketinggalan 1 pusingan.
skolah SHAH PEKAN
siap bagi sorakan time aku sorang2 kat padang
tu.

Bapak ah malu gile.. (ye ah time tu aku cinonit je.. kaki pendek lak tu)..
FYI skolah SHAH ni mmg suke buli
skolah lain.


BERGAYA memakai ray ban walaupun time ni baru abis prep malam (kul 11pm). Hahaha.. sengal.

Ha gambo ni time aku form 5 kot. ke form 4 x igt. Mmg nmpak cam matang sketla. Ye ah da jadik "abg". Kene lagak cool n matured.
Rambut belah tengah. Masa ni pesen belah tengah ni jadik kegilaan ramai.
Yang peliknye rambut bdak2 yg rambut kenteng pon nak jugak belah tgh.. adoyai.


Ni lawatan sambil belajar (belajar bershoshial n mencuci mate ngeeee)
Time ni sminggu sblum spm. Ni ide GPK HEM nak bawak g genting.
Aku siap berboria ngan Fuad Hanif Ahmad Hamidi (full name die) .. glory glory.. eh..


Yang ni sure korang keliru. Mana satu aku? Haha..
Nak tau aku yg mana, tanya arr aku.
Mueh mueh mueh.. (nak gelak aku tgk gambo ni) ahahahaaa..
masa form 1 (1997) ngan roomate aku Mohd
Hadri b Subree.
(Ape kehe jambu no ni huhu)
masa ni sekolah ktorang kat SMK(A) Pahang Muadzam.
TUMPANG bangunan/hostel dorang sbb bangunan skola ktorang x siap lagi. Sian..

Wednesday, August 12, 2009

PPSMI? WHY MATH AND SCIENCE IN ENGLISH

12 August 2009 - Wednesday - Today i read certain from my past emails and would like to share this wit all u guys.

Dear all,

Would you all like to know....


Why Malaysian Government insists on using English for math and science?This is because the whole world uses the language as an information and/or technology language. How dangerous it will be if we try to use Bahasa, especially in school.


See example below:-

Hardware = barangkeras

Software = baranglembut

Joystick = batang gembira

Plug and Play = cucuk dan main

Port = lubang

Server = pelayan

Client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH:

That server gives a plug and play service to the client using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client.

Now in BAHASA:

Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu akan dimasukkan ke dalam lubang pelanggan.


Now you know...WHY...
Ahaha budus gile..
..........

Tuesday, August 11, 2009

Seconhand Serenade - Fall For You

Lagu ni ingatkan aku kat eka (staf pizza) slalu nyanyi lagu ni masa kat pizza hut temerloh (Disember 2008). Tgh keje pon dok nyanyi je lagu ni. Aku yg kat dalam opis pon layan je. Tapi die ni best la. Satu satunya staff pompuan yang gi anto delivery nek moto tu.

Huhu..




Seconhand Serenade - Fall For You

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you i'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may of failed
But I have loved you from the start
Ohhhh

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cuz talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Your impossible to find

Monday, August 10, 2009

10 AUGUST 2009 - MONDAY

.:: Happy birthday zaza zahiah (bff time uitm segamat) ::.

today im "buzying" with webcam, kejap ok kejap x. TAH APE ROSAK TAH
sape sape tau poblem teknikal ACER ASPIRE 4530 punye webcam leh repairkan?

arini asik dengan SKYPE. si ILA_SUZIELAWATY dengan NARD. 2 org ni jek dalam list ahah

Hadzli aka AKAM aka NEOPUJANGGA aka http://www.trioplot.blogspot.com/ jadik sifoO. Ko ni ske sgt ngan graphic design la. aku ske adobe photoshop.

Berita TV pasal H1N1 seseme vavi. ADVICE: SAPE SAPE YANG KENE KUARANTIN TU JANGANLE DEGIL. DUK JELA BKURUNG KAT UMAH. JGN NAK "jual ikan" PLAK

Sunday, August 09, 2009

PERBICARAAN KE-6 MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG



Pintu Masuk Mahkamah Bentong

7 August 2009 /Jumaat - Aku tido lmbat smpai kul 4.30 pagi br telelap. Tdo stgh jam then kul 5 bgn n besiap g bentong.
Aku start enjin n then bia panaskan jap. Tak sempat bfast, Dlm 10 minit aku pon gerak n tgk jam dah kul 5.35 pagi. Nape gi awal pagi? Sbb Pejalanan dari umah aku Keratong nak ke Bentong amik masa dalam 3 jam. Perbicaraan start kul 8.30 (dalam surat panggilan la)

Aku ikut laluan shortcut (Keratong-Bera-Temerloh-Bentong). Sampai trafic light bera aku tgk jam 6.36 pagi. 1 jam 1 minit aku drive (xdela laju mana.. standard).

Then aku smpai trafic light temerloh (jambatan tinggi tu) aku tgk jam kul 6.59 pagi. Aku bagi signal kiri, then terus ke arah KL/Karak/Mentakab. Dari sini aku bajet dlm sejam aku leh smpai bentong (x ikut highway jimat duit lagipon bkn nak rushing pon).

Kiri: Signboard da nak sampai Bentong. Kanan: Signboard Simpang 4 Kawasan Industri Temerloh/Mentakab. Aku xnak ikut highway bazir duit. Lalu highway Karak je (free xpe)

Kul 8.15 aku smpai kat bandar bentong. Tetiba aku tringat IO cakap 3 thn lepas

'Kita akan jalankan siasatan. Mahkamah akan menjalankan pendakwaan terhadap kamu di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 selepas siasatan siap.''Jika didapati bersalah, orang yang disyaki boleh dijatuhkan hukuman denda dipenjara tidak kurang dua tahun atau tidak melebihi 10 tahun dan denda tidak kurang RM5,000 atau tidak lebih RM20,000''
-sumber IO Trafik IPK Bentong Tuan Inspektor Noor Bulian Zakaria
.

7 August 2009 / Mahkamah Majistret Bentong Pahang:

Aku smpai mahkamah dlm 8.30 then nampak peguam aku Tuan Ooi Boo Aun drive keluar dari kawasan mahkamah smbil menunjuk signal tangan suruh aku tunggu kejap. Aku pon check senarai kes hari tu n nama aku atas skali uhuh. Hakim aritu ialah Tuan Majistret Ahmeed Fahd b Abdullah (muda lagi orangnye dlm 20an kot). Aku pun masuk dewan perbicaraan yang kosong tu (ada la 4 5 org) smbil amik gmbar (menjadi kesalahan on hp dlm mhkamah time sidang sedang berlangsung apatah lagi ambik gambo). Tp xpela blom start lg.



Dewan Perbicaraan Mahkamah Bentong. Kosong jek time ni.


Dalam kul 9 ada sorang lawyer ni kata tuan majistret ada kat Raub ada kes so start dlm kul 10.30. Aku pon kuar then start enjin g carik nasik lemak huui lapo siol. Lepak makan nasik lemak + teh tarik smbil kepala otak aku tak tenteram jek.



Bfast kejap.. lapooo uh.. (tgk gerai ni teringat plak kat Nurul Hanis Nabilah : x-anak murid)

Kul 10.15 aku da masuk. Aku tgk dewan tu da agak penuh so aku carik tmpat kosong iaitu barisan depan skali. tunggu dlm stgh jam, sorang sarjan PDRM ni wat announcement kata sidang start kul 12 sbb tuan majistret x smpai lg. Adeh..

Aku malas kluar. alah dlm sejam je lg tido jap ok gak. Aku pon lentok kat dinding then hanyut.. tetiba ada org kejut aku "zarim u x tdo ke mlm td, ngantuk je". adeh Tuan Ooi kcau daun lak. Die dtg kat aku then bgtau sesikit pekembangan n die kata info xckup lg. Then die bgtau ni.

"jika hasil siasatan mendapati tertuduh cuai ketika mengendalikan kereta tersebut, tertuduh mungkin didakwa mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 kerana memandu secara berbahaya atau melulu dan menyebabkan kematian.
Sabit kesalahan tertuduh boleh dipenjara tidak kurang dua tahun atau tidak melebihi 10 tahun dan denda tidak kurang RM5,000 atau tidak lebih RM20,000"
Die pun tnjuk lakaran kat atas ketas keadaan xcden tu. Baru aku tau masa xcden tu, aku langgar moto tu, then mangsa tecampak 5 meter ke kanan, then aku mengheret moto die 50 meter sblm btembung ngan pkok n motor tu 10 meter ke depan dr kete aku. (aku dpt bayangkan). Aku bayangkan keadaan moto tu mmg teruk kot.

Then kul 12.15 tgh ari sidang bermula bila ade polis tu sebut "mahkamah bangun!!" then sume org kene bangun then tnduk hormat kat majistret. Pendakwa sebut "kes 83-14-2009 MOHD ZARIM B MISWAN". Aku pon bangun, tunduk hormat then bjalan masuk dlm kandang tuduhan. Aku tunduk lagi then letak tgn kat blakang. Blom ape ape lawyer aku bangun n bgtau mahkamah "kes mengikut siasatan seksyen 41 (1) APJ 1987 bahawasanya tertuduh mengaku tidak bersalah dan semua maklumat sedang dikumpulkan dan memohon untuk menetapkan tarikh baru bagi perbicaraan kes ini" then hakim tu tulis sumthin then die bgtau "mahkamah menetapkan tarikh perbicaraan seterusnya pada 6 Okt 2009". Aku pon tunduk then pegawai PDRM bukak kandang tu.

Aku pon bjalan then terus ke pintu keluar kat blakang. Sblm kuar aku mengadap hakim, tunduk hormat then aku blah. Start enjin then drive balik mentakab (aku ngantuk n nak tido hostel pizza sana).
Dlm kul 1.30 ptg (sejam gak) aku smpai sana, jumpe manager (member sejawatan dulu2) then mntak nak tmpang tido (x smayang jmaat kantoi).


Ms Jamrah Matul Falizah (Restaurant Manager PH Mentakab)


Peh lega mata aku. Aku tesedo kul 4 ptg. Aku besiap2, then g pizza temerloh plak (jmpa staf2/mmber2 lama) Lepak lebey kurang then kul 7 malam aku gerak balik keratong.



Pizza Hut Temerloh

Dlm kul 8.15 malam aku smpai umah. Baru 5 minit duduk, wan (mmber aku) ajak g spital muadzam coz anak jiran die xcden moto. Aku pon folow die g sana. Otw g muadzam, snggah tgk keadaan xcden jap. Ramai aa plak org bepusu kat situ. tgk kete n moto tu teruk gak (kancil vs EX5).

Smpai spital muadzam terus g unit kecemasan skali mane bley masuk da. Kat lua rmai mmber die tnggu. Tunggu punye tunggu dlm 2 jam, ambulan dtg. Then dak xcden ni diusung kuar masuk ambulan. Nak bwk g HTAA Kuantan plak sbb spital muadzam ni xleh nak handle. Time die kuar tu nmpak cam teruk. Muka die ok cuma bibir bengkak. badan x nmpak sbb ttutup. (tringat plak time aku kene dulu..tp manala aku sedo timer tu huhu). Dlm kul 12 ktorang bla dr spital, g cr makan (lapo gile). Lepak2, dlm kul 1 pg gerak balik n kul 2 pg smpai umah. Peh penat gile seh!!!

Aku tgh kebosanan duk mencapab. Bapak ah lama giler tunggu hakim ni..

Thursday, August 06, 2009

TODAY IS THURSDAY

6th August 2009 - Thursday - Harini nisfu sya'ban tp aku x puasa pon.. bgn2 je g dapor bajet ade bfast skali.. kosong je.. adehh lapo2..
tgh ari mak aku balik, ckp klau nak makan masak sendiri.. adeh.. ptg dlm kul 2pm pas mak aku kua, aku start masak megi + wat quaker oat (pembekal tenaga konon2 tinggi kabohidrat).. then itula lunch aku.. kenyang2.. burp..
Malam aku blaja google adsense plak..
Kul 10.30 pm, aku start kete akak aku gi ptronas isik mnyak rm50 (x ckup tp selebihnye esok jela aku topap lagi ) (sok ade duit poket lain haha).. sok pepagi kul 5 dah kene gerak ke bentong.. mahkamah majistret..
Sok kes sebutan semula perbicaraan kes aku (xcden 8 april 2006)
Aku x pakai CBB sbb roadtax da mati + cermin x lepas (huhu).. so tepaksa la .. huhu

Ive to sleep early tonite.. kite sambung sok aku tulis ape kesudahan kes aku tu .. okies.. doa doa jela yek.. chowz~ (aku pon bedebar gak ni)

Tuesday, August 04, 2009

JOIN KO-KO SKBTR MEN BOLA

4th August 2009- tuesday - Harini noting different. juz an ordinary day.. petang kul 5 lepak ngn suzie (ktg 4) mkn abc kat krtg 1. Then lepas lepak aku gi SKBTR dlm kul 6 jmpa akmal then men bola untuk hari ko-kurikulum sukan. Hepi je bebudak ni aku main bola skali ngn dorang. Abis men bola akmal ajak minum kat benteng. Lepas lepak minum then maghrib.. balik ler..

Malam lepas makan, bkak laptop check akaun2 semua.. arini cam penat lak. men bola td kot. (aku suke tgk hakimie (4B) gelak hahaha..) skang da kul 10.30 mlm. aku nak tido la.. ok all.. gudnight.

p/s: arini aku mesej ngn atiqah n anis amirah. sori suhaila nnti sir upload pic k. rindu plak kat liana n hanis nabilah. senyap je bebudak ni. Erm.. nite.. zzZZzz..

Monday, August 03, 2009

HAPPY BIRTHDAY ANIS AMIRAH



3 August 2009 - Happy 11th Birthday to Anis Amirah. She's one of my students from 5 Arif. Wish u all d best for upcoming exam. Good luck. May Allah bless u..bless us..

Sunday, August 02, 2009

ABOUT CBB6500





The story begin.. i bought my 1st car on 6 sept 2005, proton wira 1.5 saloon.. dat was 2nd hand car. The owner from Philippines named Danillo Reyes.. What attracted me to this car bcoz of its mileages just only 80 000 km for 5 years usage. I thought the owner got another car for recreation and this car for business purpose only.. (agaknyela)..


I was forced by my employer to use a car for my business purpose (sales n marketing). That time i worked as a vacation planner (kire executive la) in BERJAYA Vacation Club based at BERJAYA group of companies KL. (Kire nak xnak kene pakai kete gak)..

I was satisfied with all those equipment in dis car (mcm keter baru)..suspension, performance, smooth n steady.. till...
8 April 2006, i drove myself from Shah Alam to Raub, Pahang plan to stay @ my brother's house there.

About 3 pm, in front of Kilang Kertas Kg Benus, Bentong.. i got crashed...


2 weeks later i juz realized that i got crashed (crash to motorcycle and a tree)... dat time i was placed at Hospital Sultan Ahmad Shah Temerloh.. my mother told the whole story.. im in a coma for two days.. 2 weeks in the ward, and another few days b4 got released.

two days in a coma and two weeks with memory lost. (kire mcm org terencat akal)... my sickness not ended there.. guess what.. my mouth. I can open my lips but i cant spread my jaw (rahang).. (gigi atas dan bawah diikat) for another 2 weeks..

So every day all my meals were in liquid matters.. for lunch, my mom served blended solution (rice+egg+fried fish+vege+water=blended) and ate it through the straw or drank it slowly... same goes for dinner, just the menus changed.. for two weeks.

All dis bcoz of my jaws got cracked (left upper and lower jaws).. and now it's supported by titanium plate..the doctor installed the plate to hold my jaws alignment.. till now (my fren said zarim ade susuk besi kat muka huhuh)

gambar menunjukkan plate titanium dan skru pada bahagian bawah rahang kiri


..and after a month, i had to go back to the hospital to remove the braces.

Then on 8th July 2006, I was offered to UiTM Segamat to further my studies in BBA (Hons) Marketing..