Tuesday, October 06, 2009

:: PERBICARAAN KE 7 :: MAHKAMAH MAJISTRET BENTONG





6 OKTOBER 2009 - Aku dpt cuti arini coz kene gi mahkamah. Sori to all my students.
Smalam JB, Arini Pahang, Sok JB

Smalam (5/10) lpas klas kul 7 aku gi tenangkan diri jap. Aku round JB drive kete sengsorang tmn daya-tmn istimewa-majidee-tampoi-perling sblm aku g CS then balik katong dlm kul 1am. Smpai katong kul 3.45 pagi td. Kul 4am tido then bgn kul 6.

6.45 aku gerak ke bentong. B2 ngan bapak aku. Kul 9 da start bicara so aku speeding sket (aku dpt achieve kul 9 smpai mhkamah bentong)

Apeciter kes aku... harini 3 kali aku kua masuk kandang tuduhan. 1st sebutan then sambung smule lepas stgh jam. Then saksi pertama beri keterangan (peg polis 1)

Lepas setengah jam peguam dan saksi bersoal jawab, saksi ke2 plak naik L/kpl Nazair (jurukamera polis). Sume mende yang die amik gambar die bawak.

Bahan bukti, negative filem, gambar yang dcuci. ada 8 keping sumernye. Aku jenguk dr jauh gambar tu gambar kete aku, gambar mayat, gamba pokok, gamba kesan jalan, gambar serpihan kaca, ntah ape lagi.

Ape aku rasa masa dlm kandang tu? Peh tuhan je yg tau beb. Rasa nak nak je bejemur sbb bdn aku da sejuk pucat (ekon sejuk)

Saksi ke 2 punyer citer ni lama seh. Dalam kul 1 lebey mahkamah ditangguhkan.

Tarikh baru ialah pada 6 Nov dan 10 Nov 09 melibatkan 2 lg saksi iaitu Pegawai Penyiasat Trafik IPD Bentong IO Nor Bulian Zakaria ngan Pen Peg Penyiasat Trafik IPD Bentong AIO Sjn Tabarani.

Tunggu jela keputusannya nanti.

p/s: aku smpai umah kul 10 mlm. Sok pepagi kul 7.30am aku kene gerak ke JB smule (nasib baik sesi petang). Bajet2 smpai dlm kul 11, so terus masuk skolah la. Hmm.. penat nih x ilang lg nih.

Yelah aku amik cuti sehari je. Tepaksa la.

1 Comments:

SalQaseh said...

Zarim...nie yang pasal x-cident dulu tue eh..?ko x abis citer lagi kat aku pasal tuh...