Monday, May 24, 2010




MAT PET KERATONG KENA RENJATAN




Ahad 23/5/2010 - Kaget bila bapak aku call pg td citer pasal ni.. Sebabnya mlm td dlm area kul 10pm aku duk main tenet kat laptop ni.. then bateri aku x pasang.. syok punya syok ber fb, dlm kul 11.30.. plup.. adeh blackout la plak..
gelap gulita ngn laptop2 aku skali mati... tgk luar.. hambik.. ade cahaya bulan aje.. aku agak ni satu area keratong ni abis.. pastu harap2 la kejap je blackoutnye.. (tah apela tnb buat agaknye.. betulkan pencawang la kot..)
okla.. aku pasang bateri then cucuk celcom broadband ni then smbung lg.. bateri plak 50% je, xpela.. ber fb dlm gelap.. dah bateri tggal 10%.. xleh jadik ni, letrik x idup2.. nak xnak aku kene balik rumah warden mlm ni gak (aku part time warden di sebuah skolah kat sini).. so esok xde rushing2 pagi2 buta gerak g skola.. so aku packing2 baju siap2. dlm kul 12.40 aku pon gerak...
x smpai 50 meter aku gerak.. pling pling pling.. lampu sumer terang benderang.. aiseh..
aku teruskan jugakla.. alang2 dah gerak...
vromm... smpai ke perantau damai.. terus je tanpa rase ape ape pon...
abis------




Sok paginya cam biase g skola.. sebaik minggu ni minggu pekse.. so rileks sket.. then abah aku call
"wem ko balik bila?"
"malam td dlm kul 12.30"
"ohh patut la pagi2 tgk ko dah xde.. ade dengar citer x?"
"pasal ape"
"kat katong 9, ade orang mati.. badan putus dua .... sbb nak curik kabel letrik"
"ahh sudah.. patutla balckout mlm td.. mat pet wat hal upenye.."




abis waktu skolah.. balik lepak bilik jap... then housemate aku tanya..
"rim, ko tau pasal mlm td budak mati kene letrik?"
"tu la, bapak aku call td bgtau"
"ko nak tgk gambar die?"
"bia bena ko.. meh2 nak tgk"



dan ni la gambar2nya...(18SG)..


kepala dan tangan kiri



lagi separuh


"nauzubillah.. astaghfirullahalazim.." gerun aku


moral: carilah rezeki yang halal.. tak pasal2 x sempat nak ngucap.. inalillahiwainna ilaihirojiun..

gambar diperoleh daripada orang tnb (adik ipar kepada kerani di sekolah aku mengajar )

2 Comments:

meorazor said...

mmg ngeri wooo~
pegila curik basikal ke hape.
kabel letrik gak nak rembat

rin0x_adz said...

kene kejutan letrik leh putus ek?
eeee...ngeri giler.